یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

تجارت الکترونیک بی تا

ارائه دهنده خدمات و فروش اپراطورهای کشور رائه خدمات الکترونیک در شهر بهارستان

شهر جدید بهارستان

۱۷ بازديد

شهر جدید بهارستان یکی از شهرهای برنامه‌ریزی‌شده اقماری است که در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان، در مسیر جادهٔ اصفهان-شیراز و در دامنهٔ شمالی رشته کوه کم‌ارتفاعی به نام لاشْتَر قرار گرفته‌است.

این شهر در برنامه‌ریزی‌های مربوط به اسکان و شهرسازی استان اصفهان برای جذب سرریز جمعیت شهر اصفهان درنظر گرفته شده‌است. طبق پیش‌بینی‌ها این شهر در سال ۲۰۱۶ میلادی (تقریباً ۱۳۹۴ خورشیدی) با وسعت ۳٬۰۰۰ هکتار، در حدود ۳۲۰ هزار نفر جمعیت خواهد داشت. این شهر بطور متوسط حدود ۱٬۵۳۷ متر از سطح دریا بالاتر است.

alt

شهر بهارستان اولین شهر بنا شده توسط نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در 15  کیلومتری جنوب شهر اصفهان در مسیر جاده اصفهان – شیراز قرار گرفته است .

این شهر از شمال به روستای کیچی  قلعه شور و  کبوترآباد و از جنوب به رشته کوه های کم ارتفاع لاشتر یا میان کوه محدود است. این شهر از سمت شرق به بیابان های بخش جرقویه و ازغرب به جاده  اصفهان – شیراز ختم می شود. شهر بهارستان با ارتفاع 1570 متر از سطح  دریا  در عرض جغرافیایی32-27 و طول  جغرافیایی51-40 واقع شده است.

ویژگی های اقلیمی

آب و هوای بهارستان گرم و خشک است که حداقل دمای آن در سرد ترین روزهای زمستان 13- درجه سانتی گراد و گرم ترین حد آن تا  40 درجه سانتی گراد در روزهای تابستان است. میزان بارندگی در شهر بهارستان به 115 تا 120 میلی متر در سال می رسد سمت و جهت بادها و زمستان ، پاییز و بهار ، از غرب به شرق با سرعت 2/5 گره معادل 6/9 کیلومتر در ساعت است که گاهی سرعت آن به 4/ 12کیلومتر در ساعت می رسد. مکانیک  خاک و ترکیب شیمیایی  خاک در شهر بهارستان به دید کارشناسان از لحاظ فنی بسیار مطلوب  و مناسب جهت شهر سازی است ولی برای کشاورزی ارزش زیادی ندارد.

ویژگی های جمعیتی شهر بهارستان

حدود 20 سال از ایجاد  بهارستان می گذرد. متولیان و برنامه ریزان این شهر اقداماتی در زمینه اسکان و استقرار جمعیت انجام داده اند. این موضوع  در حالی است که محدودیت های مالی و قانونی و ناهماهنگی های ناشی از ساختار مدیریتی  کشور راه را  بر پیشرفت  این شهر بسته بود ، با این حال شهر بهارستان کارنامه  درخشان را از فعالیت ها  و اقدامات در زمینه  جذب و اسکان جمعیت   دارا می باشد این شهر که یکی از شهرهای مطرح در کشور است، توانسته است در مراحل 1 و 3 جمعیت زیادی را به  سوی خود بکشاند مسلم است بخشی از این جمعیت آگاهانه  و از روی اختیار و بخشی دیگر به ناچار این شهر را برای سکونت برگزیدند بر اساس پیشبینی های کارشناسان جمعیت شهر در افق نهایی به 320000 نفر می رسد هر چند بیش از 14 سال از اسکان این شهر نمی گذرد ولی در همین مدت کوتاه رشد جمعیت چشم گیر و قابل ملاحظه بو ده است نمودار رشد جمعیت  در سال های اخیر نشان می دهد بر اساس سرشماری به عمل آمده تراکم متوسط  جمعیتی در شهر در شرایط  حاظر 150 نفر در هکتار ( معادل 30 واحد مسکونی  در هکتار ) می باشد که در مطالعات طرح جامع  تراکم  جمعیت  تا 250 نفر در هکتار قابل افزایش می باشد از نظر ترکیب شغلی  شهروندان هم  اکنون 21%  از جمعیت شاغل را کارمندان و کارکنان  آموزش  و پرورش ، 52% را کارمندان و کارگران ادارات دولتی و 27 % باقیمانده را مشاغل  آزاد تشکیل می دهد

بهارستان با توجه به مقتضیات سکونت پذیری خود شامل جذب افراد تحصیل کرده و  آگاه به حقوق شهروندی بوده و بر اساس سرشماری های اخیر بیش  از 70  درصد جمعیت آن تحصیلات دیپلم  به بالا داشته اند و از این رو به عنوان شهر دانایی محور نام برده می شود چشم انداز زیبای بهارستان به واسطه قرار گرفتن  در دامنه  کوه های لاشتر و زیبایی که اراضی کشاورزی منطقه  رودشت دارد برای شهروندان این شهر بسیار دلپذیر خواهد بود مناظر کوه های جنوبی این زیبایی را دو چندان کرده است شرایط مطلوب زمین خاک و مقاومت زمین از نکات فنی مطلوب در تاسیس این شهر می باشد دسترسی مستقیم به ارتباط  ملی – منطقه ای که به خاطر قرار گرفتن بهارستان بین شهر اصفهان و صنایع سنگین جنوب غرب اصفهان می باشد .

تاریخچه

طرح اصلی شهر جدید بهارستان در سال ۱۳۷۲ خورشیدی به تأیید رسید و ساخت آن در سال ۱۳۷۶ آغاز شد. درسال ۱۳۸۴ این شهر دارای شهرداری شده و جمعیت آن حدود ۶۰ هزار نفر تخمین زده شد. اجرای طرح ورودی اصلی این شهر در سال ۱۳۸۵ توسط شرکت عمران شهر جدید بهارستان و شهرداری بهارستان شروع شد.

فازهای شهر

این شهر در حال حاضر از سه فاز تشکیل شده‌است که فاز یک و دو آن کامل شده و فاز سه در حال ساخت هست. از خیابان‌های اصلی این شهر می‌توان به خیابان‌های الفت، آزادی و ولی‌عصر، فروردین، اردیبهشت و ایثار اشاره نمود.

امکانات آموزشی

این شهر دارای چند کتابخانه، سه دانشگاه و چند مدرسه در مقاطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان است.

  • دبستان‌های بهارستان: مدرسهٔ میلادنور؛ کوشا؛ ولیعصر؛ حضرت رقیه؛ حسنی؛ پیروز و...
  • راهنمایی‌های بهارستان: مدرسهٔ کاشانی؛ سرو؛ کوشا؛ سمیه؛ طریقت؛ پرتو نور؛ معرفت
  • دبیرستان‌های بهارستان: صداقت؛ الدوز؛ ماضی ۱؛ ماضی ۲؛ فرهنگ؛ آفتاب؛ تمدن و...
  • دانشگاه‌های بهارستاندانشگاه شیخ بهایی، نقش جهان و پیام نور

امکانات تفریحی

یک بوستان در دامنه کوه و یک دریاچهٔ مصنوعی بنام دریاچه زیتون در این شهر وجود دارد.

امکانات مذهبی

این شهر دارای ۲۴ هیئت مذهبی است که باعث رونق مساجد شده است ، امکانات و خدمات تفریحی و فرهنگی غیر دینی در آن دیده میشود ولی کم و محدود بوده و به آن پرداخته نشده است. کمبود امکانات فرهنگی و آموزشی، موجب ایجاد معضلات فرهنگی و شهرنشینی خواهد شد.